ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

СГП погва бившия областен управител на София за сключване на три неизгодни сделки

Прокурор

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу  ВЕСЕЛИН  ПЕНЕВ   – бивш областен управител на София , за това, че на 08.07.2016г. в гр. София, при условията на продължавано престъпление, като длъжностно лице – Областен управител на град София, в качеството си на управляващ  държавната собственост на територията на областта, съзнателно сключил, от името и за сметка на държавата, неизгодна сделка, като с три деяния се e разпоредил с имоти частна държавна собственост и от това е произлязла значителна вреда за българската държава – престъпление по чл. 220 ал.1,  вр. с чл. 26 ал.1 от НК.

Основен предмет на разследването са три договора от 08.07.2016г., сключени от областния управител и „Евротрансбилд“ ЕООД, с които е прекратена  съсобствеността между държавата и търговското дружество. С тези договори  Пенев е продал на „Евротрансбилд“ идеални части от поземлен имот с площ 1376 кв.м. в гр. София, бул. “Княз Александър Дондуков“ № 58,  идеални части от поземлен имот с площ 4 762 кв.м.  в гр. София, бул.“Княз Александър Дондуков“ № 56 и идеални части от поземлен имот с площ 1191 кв.м. в гр.София,  бул. “В.Левски“ № 106.

В хода на разследването, освен събиране на доказателства за тези неизгодни сделки,  ще се изискат и проверяват всички договори за разпореждане с имоти, държавна собственост или идеални частни от такива имоти, сключени от Пенев, в качеството му на областен управител.

Разпоредено е да се изискат и всички договори за придобиване и/или наемане на движими вещи в т.ч. автомобили, както и други сделки по разходване на държавни средства за доставки и услуги, сключени от бившия областен управител.

Разследването е възложено на следователи от Следствения отдел на Софийска градска прокуратура и е определен двумесечен срок за извършване на следствените действия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст