ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Партията на Путин да се извини на България, настоява “Протестна мрежа”

русия

Като български граждани настояваме Министерският съвет на Република България да излезе с официална позиция, с която да поиска от ръководството на „Единна Русия” извинение и разграничаване от думите на Пьотр Толстой. Това е настояването на независимото обединение "Протестна мрежа".  

На 18 септември Пьотр Толстой, кандидат-депутат и член на Висшия съвет на управляващата партия в Русия е интервюиран от репортер на БНТ. На пожелание от страна на българския репортер „Пожелаваме му, ако влезе в Думата да води доброжелателна политика към България”, Пьотр Толстой отговаря: „Разбира се, просто ще я купим цялата(България). Половината от крайбрежието вече купихме".

"Горното изказване на руски политик от управляващата партия е повече от арогантно и показва свойското отношение на Кремъл(освен, ако ръководството на „Единна Русия” не се разграничи от своя представител и кандидат) към България. Изказването на политик от ранга на Толстой накърнява достойнството на българското общество и държава и не може да бъде счетено за лична гражданска позиция или мнение. Малко преди въпросното изказване, руският политик заявява: „Нужна е дълбока реформа в Европейския съюз. Смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединяване на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия.” При тълкуването на на двата цитата не може да не изникне въпросът: България в „зоната на националния интерес на Русия” ли е, след като от части е „купена”, а целта е да бъде купена цялата?", питат от "Протестна мрежа". 

От обединението настояват Държавната агенция „Национална сигурност” да направи задълбочена проверка на обстоятелствата, които са визирани в изказването на Пьотр Толстой.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст