ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Плащаме за реакторите на “Белене” до края на годината

Парламент Теменужка Петкова

Ще платим за реакторите на АЕЦ "Белене" до края на годината. Това увери министърът на енергетиката Теменужка Петкова, по време на Шестата регионална енергийна конференция – Енергийно Развитие в Югоизточна Европа: “Енергийна сигурност, устойчивост, инвестиции и растеж”. 

Тя обясни, че чакаме от "Атомстройекспорт" да уреди посещение на наши експерти да видят оборудването и да получим документи за него."В момента търсим вариант как да се осъществи този процес по разплащането във връзка с Международния арбитраж. Уверявам ви, че всичко онова, което трябва да бъде спазено от гледна точка на законодателството в областта на държавната помощ ще бъде спазено. Ще се съобразим с всички изисквания и на нашия Закон за държавните помощи и на европейското законодателство в тази област“, увери Петкова. 

Министърът подчерта, че Националната електрическа компания не е в състояние да плати сумата от близо 1.2 млрд. лева.

Според нея по арбитражното решение има възможност за водене на разговори и постигане на извън съдебно решение. Вече се е състояла първата среща на работната група с представители на "Росатомстрой“ и "Атомстройекспорт“. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст