ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Марешки: Изградил съм си рая, но останалите българи не живеят в рай

Парламент Веселин Марешки

Аз съм си изградил рая, но останалите българи не живеят в такъв рай, заяви в ефира на Нова тв Веселин Марешки, като увери, че това е основният му мотив да се включи в президентската битка. „С кауза може да се влезе в политиката“, допълни бизнесменът. 

На срещите си в страната бизнесменът разказвал за началото на своите бизнес начинания. По думите му, заедно с неговия баща, с голи ръце и въоръжени с по един голям чук, разбивали изоставени стари стълбове от комунистическо време, за да извадят арматурното желязо и да направят мебелите за първата му аптека.

„Нашето семейство е платило десетки милиони левове като данъци“, сподели той. Марешки заяви, че няма представа колко е президентската заплата, но допусна, че е около 2000-3000 лв.

„Няма да прекъснем да правим добрини за хората. На мен не ми трябват повече пари“, коментира бизнесменът, който определя себе си като честен човек.

Той смята, че президентът има достатъчно правомощия, които помагат за подобряването на живота на хората.

Марешки не можа да отговори на въпроса през коя година и къде е провъзгласена Независимостта на България.

„Сега ме хванахте неподготвен“, призна  той.  „Аз не искам хората да ме харесват външно, не искам да ме познават лично, не искам да знам всички дати“, коментира кандидат-президентът и допълни, че не иска хората да го оценяват по това дали знае датите и дали изглежда красиво.

По думите му, в Уикипедия не пише, че патриотът трябва да знае датите, а трябва да прави патриотични дела.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст