ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Две години условно за шефа на пицарии “Виктория” за смърт на моторист

СГС

Двегодишна условна присъда получи собственикът на известна верига пицарии Георги Илиев, съобщава БНР. Той бе признат за виновен по обвинението за смъртта на 21-годишния Юлиян Георгиев, когото преди две години удари с автомобила си. Такъв размер наказание поиска и прокуратурата.

Юлиян Георгиев е син на настоящия директор на ДАНС Димитър Георгиев. На втори април 2014 година Георги Илиев прави завой на "Симеоновско шосе" в момента, в който Юлиян Георгиев с близо 120 километра  в час се удря с мотора си в колата му. Експерти установяват, че Юлиян е бил под въздействието на наркотик, както и че не е имал право все още да кара този мотор. Съдът обаче постанови присъда, защото прецени, че подсъдимият е нарушил текст от Закона за движение по пътищата, според който завиващият трябва да осигури предимство на движещия се направо.

Димитър Георгиев не беше в залата, съпругата му отказа коментар, адвокатът на шефа на ДАНС Христо Христов каза, че тепърва ще се преценява дали да бъде обжалвана присъдата, но даде да се разбере, че изпитателният срок, според него, е трябвало да бъде максималният петгодишен, за да има и превантивен ефект това наказание.

Явор Нотев, който защитава Георги Илиев призова за мерки, които да намалят тенденцията в последните месеци, мотористите да загиват под автомобили като добави, че според него в тези действия отговорност трябва да имат и двете страни – и автомобилистите и мотористите. Тепърва предстои да се изясни каква ще е съдбата на това дело.

15 дни имат страните, за да мислят дали да обжалват и протестират.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст