ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Оланд се колебае дали да говори с Путин при посещението му в Париж

оланд путин

Френският президент Франсоа Оланд все повече се колебае дали да се срещне с руския си колега Владимир Путин по време на посещението му в Париж на 19 октомври.

В интервю за телевизия Те Ем Се, излъчено снощи, той сподели, че си задава въпроса дали е целесъобразно да разговаря с госта. "Питам се дали срещата ще бъде от полза. Можем ли да направим така, че той да спре онова, което върши заедно със сирийския режим, т. е. да спре подкрепата за авиацията на режима, която обсипва с бомби населението на Алепо?", заяви Оланд.

"Ще му кажа, че това е неприемливо и че това дори накърнява имиджа на Русия", добави френският президент.

Оланд е убеден, че събитията в Алепо може да се определят като военни престъпления. "Извършителите ще трябва да отговарят, включително пред Международния наказателен съд", каза френският лидер.

Министърът на външните работи на Франция Жан-Марк Еро днес заяви, че президентът Оланд ще вземе предвид ситуацията в сирийския град Алепо, за да реши дали да се види с Путин. Еро каза пред радио "Франс ентер", че ще поиска от Международния наказателен съд да разследва евентуални военни престъпления в Сирия.

"Ако президентът реши да се срещне с Путин, това няма да е за размяна на любезности", подчерта Еро.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст