ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

САЩ и “Дойче банк” не стигнаха до сделка

Дойче банк

Акциите на топ кредитора в Германия – "Дойче банк", отбелязаха нов значителен спад, след като стана ясно, че шефът на банката – Джон Краян, не е успял да постигне споразумение с американските власти за намаляване на глобата от 14 млрд.долара, която бе наложена за неправомерни продажби на ипотечни ценни книжа от страна на заемодателя. Стойността им отчете спад от 2% на основния фондов пазар в Германия.

Преговорите между изпълнителния директор на "Дойче банк" Краян и Министерство на правосъдието на САЩ са приключили през уикенда без да се стигне до сделка, съобщи и немското издание Билд.

Все пак Джон Краян е взел участие в редовните годишни срещи на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон, където е изразил надежда пред Съветите на управителите на двете институции, че на по-късен етап ще се стигне до споразумение и намаляване на глобата, предаде BBC.

През миналата седмица германският в. "Ханделсблат" съобщи, че високопоставени мениджъри на редица водещи германски компании са обсъждали спасителен план за "Дойче банк", ако не се стигне до сделка с властите в САЩ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст