ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Преднината на Клинтън набъбна след скандала с Тръмп

клинтън тръмп

Кандидатът на американската Демократическа партия за президент Хилари Клинтън увеличи преднината си пред Доналд Тръмп и тя стигна 11 пункта, сочат резултати от общонационално допитване на телевизионния канал Ен Би Си и в. "Уолстрийт джърнъл".

Сега за Клинтън биха дали гласа си 46% от анкетираните, а Тръмп има подкрепата на 35 на сто от участвалите в допитването.

Социолозите отбелязват, че нарасналата подкрепа за Клинтън се дължи на огласените скандални коментари на Тръмп.

В петък в. „Вашингтон пост" публикува видеозапис от 2005 г., в който в разговор с журналиста Били Буш Тръмп прави вулгарни и пренебрежителни забележки за жените. След огласяването на разговора Тръмп на няколко пъти поднесе извинения.

Въпреки това ръководството на Републиканската партия смята да продължи да подкрепя кандидатурата на Тръмп, съобщи Си Ен Ен.

"През последните едно-две денонощия се разпространяваха много слухове, че ние вече не искаме да участваме в неговата кампания", заявил председателят на Националния комитет на Републиканската партия Райнс Прибъс. "Нищо не се е променило в нашата подкрепа за официалния кандидат на партията за президентския пост", увери той, цитиран от Ройтерс.

Междувременно престижното американско списание "Форин полиси" наруши над половинвековната си традиция за неутралитет и подкрепи Хилари Клинтън за президент на САЩ в изявление в сайта си, в което окачествява Доналд Тръмп като "най-лошия кандидат на голяма партия" в историята на страната, предаде Франс прес.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст