ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трезор

Две български банки – "Уникредит" и СИБАНК, се похвалиха, че въвеждат съвсем скоро технологията blockchain. Това  ще окаже огромно влияние върху финансовия сектор. Към момента тя се разглежда като алтернатива на традиционното централизирано съхранение на записи за банкови операции.  Смята се, че до 2017 г. делът на банките в света, които я използват, ще е вече 15 процента.

 

Правителството одобри стратегия за развитие на електронното управление в Агенция "Митници" до 2020 година. Над 12 млн. лв. ще бъдат необходими за финансиране на дейностите за реализацията й. Над 9 млн. лв. от тези средства ще са от Оперативната програма "Добро управление", а близо 3 млн. лв. ще даде бюджетът. Изпълнението й трябва да осигури повишаване на събираемостта на приходите, подобряване на системите за контрол, намаляване на административната тежест и по-доброто сътрудничество с митническите органи на държавите членки на ЕС.

 

Кабинетът одобри промени в Данъчноосигурителния процесуален кодекс, свързани със задължителния автоматичен обмен на информация при данъчното облагане. Целта на поправките е засилване на борбата с данъчните измами и укриването на данъци. Създават се правила за автоматичен обмен на отчети по държави, информация за разпределението на приходите, печалбите, активите и данъците на предприятия, които са част от многонационална група компании.

 

Министерският съвет предложи  на Народното събрание да ратифицира гаранция, платима при първо поискване, предоставена от България (гарант) в полза на "Кредитанщалт фюр Видерауфбау" (КФВ). Това се прави във връзка с договор за кредит в размер до 100 млн. евро, сключен между КФВ и Българската банка за развитие (ББР) на 16 август 2016 година. Ратифицирането на гаранцията във връзка с договора за кредит между КФВ и ББР е предварително условие за усвояване на средствата от заема. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст