ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Близо 100 кг марихуана са открили и иззели криминалисти на ОДМВР- Пазарджик

растения марихуана

В хода на проведена активна и целенасочена работа на криминалистите от ОДМВР-Пазарджик и на колегите им от Районното управление по противодействие на производството, разпространението и притежаването на наркотици, във вторник била реализирана поредна успешна операция.

Криминалистите извършили претърсване в къщата на Г.Г./43г./ от село Алеко Константиново. В двора на имота открили прикрити в оранжерия три растения, достигнали височина до 3.5 метра, реагирали при направения полеви наркотест на канабис. Общата маса на трите изкоренени растения е около 58 килограма. В къщата полицаите намерили и около 410 г суха листна маса- марихуана. Ден по-късно аналогична полицейска операция била проведена и от екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик.

Полицаите претърсили имота на 59-годишния И.К. от пазарджишкото село Огняново. В двора открили оранжерия с четири растения марихуана, а в две от помещенията на къщата – оставена за сушене листна маса. Общото количество на иззетата дрога е около 36 килограма.

По случаите са образувани полицейски производства, материалите по които са докладвани на Окръжната прокуратура в областния град. Работата по разследване и документиране на престъпната дейност продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст