Полски политик: Ние научихме французите да ядат с вилица

маса прибори

Полският зам.-министър на отбраната Бартош Ковнацки вчера описа французите като "хора, които се научиха да ядат с вилица от нас преди няколко века", съобщи АП.

Ковнацки отрече обаче двете страни да са в дипломатическа война заради провалената сделка за военни хеликоптери.

В интервю за частната Ти Ви Ен 24 зам.-министърът посочи, че французите са се изложили и разкрили "класата си" след провала на сделката.

"Те са хора, които се научиха да ядат с вилица от нас преди няколко века. Така че може би за това сега се държат по този начин", каза Ковнацки, който е член на консервативната управляваща партия "Право и справедливост".

Тази седмица полското правителство и френският концерн "Еърбъс" си отправиха взаимни обвинения за провала на сделка за милиарди евро, при която Полша трябваше да купи 50 военни хеликоптера от компанията.

Поляците твърдят, че сделката е лоша за Полша, а според "Еърбъс" полското правителство е подвело компанията и за това тя ще търси обезщетение.

"Еърбъс" бе избрана след търг от предишната управляваща партия в Полша "Гражданска платформа", преди тя миналата есен да загуби изборите от "Право и справедливост".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст