Президентът награди учени и хора на изкуството

росен плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката, културата и изкуството.

"Всеки един от вас е творец за едно по-добро бъдеще, вие сте достоен пример за подражание за младите и за всички, които търсят правия и правилния път, заяви президентът Плевнелиев.

С първа степен на ордена бе удостоен и проф. д-р Огнян Бранков за заслугите му в областта на здравеопазването, медицинската наука и практика и по повод 70-годишнината от рождението му.

За заслуги към  България в областта на денталната медицина с орден "Св. св. Кирил и Методий" първа степен бе удостоен академик чл.-кор. проф. д-р Николай Попов.  Проф. Енчо Попов бе удостоен от държавния глава с орден "Стара планина" първа степен за заслуги в областта на науката и развитието на електротехниката.

За заслуги в областта на културата и изкуството с орден "Св. св. Кирил и Методий" първа степен бяха удостоени цигуларят Васко Василев и Свилен Блажев, а за принос в областта на образованието и науката отличието получи проф. Камен Велев.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст