Тръмп се извини на Сърбия за бомбардировките от 1999-а

тръмп

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп се извини на Сърбия за бомбардировките през 1999 г., съобщи белградският в. "Блиц".

"Трябва преди всичко да ви кажа, че бомбардирането на сърбите, които бяха наши съюзници и в двете световни войни, беше голяма грешка. Сърбите са много добри хора. За съжаление администрацията на Клинтън им нанесе доста злини, както и на целите Балкани, от които направиха хаос. И преди съм се извинявал на сърбите заради американската, особено на Клинтън, политика спрямо тях. Ще засиля нашите връзки с правителството в Белград. Когато поема управлението на страната, целият курс на американската външна политика ще бъде по-добър, отколкото е сега." Това заяви Тръмп в интервю за сръбското издание "Неделник", цитиран от сръбския вестник "Блиц".

Тръмп говори и за кандидатпрезидентската си кампания, като изтъкна, че не планира да забавя темпото. "Моята кампания е по-добра от на който и да е републикански кандидат. Спечелих повече гласове за републиканската номинация от всички в историята. И Демократическата, и Републиканската партия трябва да разберат, че не е лесно да тръгнеш, но е още по-трудно да спреш. А аз не планирам да забавям", заключи Тръмп.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст