ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Започнаха проявите по случай 104-ата годишнина от създаването на ВВС

цанко стойков

104-ата годишнина от създаването на Военновъздушните сили (ВВС) бе отбелязана с поднасянето на венци и цветя пред Паметника на летеца на площад „Народно събрание“ в столицата.

Събитието е част от проявите за годишнината на ВВС, които ще продължат в цялата страна в следващите дни. На него присъстваха началникът на отбраната генерал Константин Попов, председателят на Комисията по отбрана в 43-ото Народно събрание о.з. ген. Михо Михов, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, военнослужещи и цивилни служители, ветерани, представители на родолюбиви и патриотични организации, граждани. Венци пред паметника бяха поднесени от името на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Росен Плевнелиев, министъра на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал Константин Попов и др. 

Проектът за придобиване на нов боен самолет ще бъде разгледан в Съвета по отбрана на 21 октомври 2016 г., съобщи след церемонията командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

 „Моите приоритети са свързани с осигуряването на достатъчно подготвени летци, инженерно-технически състав, логистици, авиационни специалисти, представители на Зенитно-ракетни войски. С тези хора се надявам, че ще продължим успешно, както досега, да осигуряваме националния въздушен суверенитет, с авиационната техника и зенитно-ракетните комплекси, които са на въоръжение във ВВС, и с модернизационните проекти, които очакваме скоро да се случат“, каза още генерал-майор Цанко Стойков. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст