ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Румен Радев: Трябва да се работи за сигурността в сферата на пътната безопасност

Генерал Румен Радев

 „Трябва да се работи за сигурността в сферата на пътната безопасност.  Решението е превенция и спазване на законите“. Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев по време на срещата си с Крум Дончев – четирикратен рали шампион на България и носител на Европейски рали трофей.

Ген. Радев подчерта, че на година даваме над 1000 жертви на пътя и десетки хиляди пострадали. Той е категоричен, че трябва да се направи всичко възможно пострадалите значително да се намалят и войната на пътя да се прекрати.

„Не трябва да се подценява и фактът, че негативният финансов ефект в икономиката на държавата е изключително голям. Именно поради тази причина заставам твърдо зад мнението, че реалните действия в момента са крайно необходими. Гражданите на България заслужават своята безопасност“, подчерта ген. Румен Радев. Той предложи да се организира среща, на която да се обсъдят проблемите в сектора. „Убеден съм, че всяко полезно действие в тази посока е за доброто на България“, каза още кандидатът за президент.

Крум Дончев: С ген. Радев мислим в една посока и имаме желание за реални промени за безопасността на гражданите

 „Проблемът с безопасността на пътя е изключително сериозен и трябва да му се обърне сериозно внимание. Благодарение на опита си и като участник в професионалния автомобилен спорт, смея да твърдя, че съм наясно с основната проблематика на пътя, свързана с допълнителната нужда от специфични умения във водачите“, допълни Крум Дончев.

„Аз съм наясно, че за да бъде променена една твърдо неработеща система, свързана с квалификацията на водачите, трябва  да получим подкрепа от страна на управляващите, каквато до момента не е имало“, каза още той. Дончев подчерта, че поради тази причина е пожелал да се срещне с ген. Румен Радев и да чуе неговата позиция. „Твърдо убеден съм, че посоката ни на мислене е една и съща, както и желанието за реални промени в името на гражданите и тяхната безопасност“, заключи Крум Дончев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст