Румен Овчаров: Нищо чудно да ме обвинят и за АЕЦ “Белене”

румен овчаров

Ако намерят нещо, сигурно няма проблем повикат и мен за АЕЦ "Белене", да ми връчат някакво обвинение. Преживял съм го. Но очевидно трудно намират, заяви пред бившият министър на енергетиката Румен Овчаров в студиото на Нова телевизия. 

"Действията на прокуратурата са част от предизборната кампания. Това е поредният гаф на Бойко Борисов", смята Овчаров.

В сряда наследникът на поста му бившият министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров бе обвинен заради не упражнен контрол при сключването на неизгодна сделка с руската „Атомстройекспорт“, която е причинила загуби на държавата за над 77 милиона евро.

„Това са си нормални разходи. Когато някой продава нещо, той трябва да го изследва, опакова, да го транспортира. Прокуратурата смята, че руската страна е трябвало да стори това. Българската прокуратура е политически зависима", убеден е Овчаров.

Бившият министър коментира и протестите в мина „Ораново“. Овчаров показа документи, с които опроверга твърденията, че мината е дадена за 1 лв., а след това препродадена за 70 млн.лв. Той заяви, че мината продължава да имала задължения от над 50 млн. лв. от неплатени осигуровки и допусна, че в момента се прави услуга на бизнесмена Ковачки.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст