ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

12 заподозрени за телефонни измами са задържани при операция на ОДМВР – Русе

телефонна измама

Полицията в Русе е задържала за последните два дни 12 души, заподозрени в извършването на телефонни измами.

Това съобщи директорът на областната дирекция на МВР в града комисар Теодор Атанасов. По думите му, в момента се проверява тяхната евентуална съпричастност към извършени измами в Русенско, събират се и доказателства, нужни за повдигане на обвинение. Задържаните са с полицейска мярка за неотклонение „задържане под стража за 24 часа“.

От началото на август тази година до момента в региона са извършени повече от 30 телефонни измами за около 300 000 лева, каза още Атанасов. Това става ясно от бюлетините на полицейските дирекции от региона. Само през последните 24 часа на територията на областите Русе и Разград мошениците са прибрали над 16 000 лева!

В Русе 84-годишен мъж бил измамен от „инспектор Попов от Криминална полиция“, който поискал от него да сложи парите и ценностите си в плик, да го увие в алуминиево фолио и да ги сложи в хладилника, след което да ги остави под пързалка в близката градинка. Възрастният мъж съвестно изпълнил всичко и оставил 7900 лева!

При друг случай 87-годишен русенец бил подведен от „племенник“ да даде капаро за спешна сделка и на два пъти дал на млад мъж, на възраст около 28 години, първо 2500, няколко часа по-късно още 800 лв.

Още две телефонни измами и пет недовършени опита за измама са регистрирани за последното денонощие в Разград. 83-годишна жена получила обаждане от мним „полицейски служител”, който „ръководел операция по залавяне на телефонни измамници“. За да съдейства за „хващането” им, възрастната разградчанка хвърлила през балкона 2000 лева. Измамниците успели да оплетат в мрежите си и 72-годишната К.Г.

По същата схема тя хвърлила 2000 лева през терасата, увити в найлонова торбичка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст