ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Египет продал “Мистрал”-ите на Русия за един долар

мистрал

Египет е продал на Русия френските хеликоптероносачи "Мистрал" за един долар, съобщиха полски медии, цитирайки министъра на отбраната Антони Мачеревич.

Преди да влезе днес за заседание на комисията по отбрана в Сейма той увери, че Полша разполага с много достоверна информация за тази символична продажба.

Още вчера в отговор на въпрос на депутат Мачеревич каза от трибуната в пленарната зала на Сейма: "Вярно е, че мистралите бяха продадени и е вярно, че през последните дни де факто са били предадени на Руската федерация за един долар. Тази операция наистина се е осъществила".

Запитан по-късно вчера от репортер за източника на своето твърдение, Мачеревич отговори, че знае за продажбата от "много добър източник".

Франция построи два хеликоптероносача "Мистрал" по поръчка на Русия, но отмени продажбата заради руското анексиране на Крим и намесата на Москва в Източна Украйна.

В края на септември 2015 г. френският президент Франсоа Оланд и египетският му колега Абдел Фатах ас Сиси се споразумяха за покупката на двата плавателни съда от Египет за 950 млн. евро.

Франция заплати на Русия около 1 млрд. евро неустойка за провалената сделка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст