ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

10 акта за ловджии, гърмели в район без разрешение

лов ловец ловци

С десет акта изгърмя ловна дружинка, ловувала в район без разрешително. Нарушителите са засечени от горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Сливен в Свиленградско. В един ден са съставени десет акта за административни нарушения по Закона за лова и опазване на дивеча за един ден, сочи Haskovo.net.

Нарушенията са констатирани по време на проверка на територията в землището на свиленградското село Костур.

Проверяващите видели, че ловна дружинка ловува в държавен ловностопански район, за който няма разрешително за ловуване. Седем от ловците са били без облекла със задължителния сигнален цвят, а четирима от тях са били с боеприпаси, които са забранени при групов лов на дива свиня. Заради това патроните са им иззети.

Според правилата при груповия лов е задължително ползването на светлоотразителни елементи в ловното облекло и шапки от всички групови и индивидуални ловци. При използване на гладкоцевно оръжие по време на групов лов на дива свиня се забранява използването на сачми с диаметър над 6 мм.

От откриването на ловния сезон са извършени над 8500 проверки за спазването на ЗЛОД. Проверени са 3000 ловни дружинки, 1600 превозни средства, над 25 000 ловци. Проверяващите са установили повече от 50 нарушения. Съставени са 43 акта за неспазване разпоредбите на Закона за лова.

Повечето от нарушенията са за нередовни документи, лов в забранено място и време, отстрелян неразрешен дивеч и използване на електрически звукопроизвеждащи средства.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст