ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ефективни наказания за престъпления по транспорта постигна Районната прокуратура в Мездра

кат

Четиринадесет месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и глоба в размер на 500 лева получи Габриел Маринов от гр. Роман за извършено от него престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК и чл. 343б, ал. 2 от НК. Той се призна за виновен за това, че в на 24 юни 2016 г. и 28 юни 2016 г., в с. Кунино, в едногодишен срок от наказването му по административен ред, управлявал лек автомобил марка „Ауди“ без съответното свидетелство за управление на МПС. Подсъдимият също така шофирал в нетрезво състояние, установено по надлежния ред. Маринов сключи споразумение с прокурор в РП – Мездра, което съдът одобри.

Подсъдимите Златко Иванов и Любомир Иванов получиха по десет месеца затвор и глоби по 250 лева, след като се признаха за виновни за извършени от тях престъпления и се споразумяха с държавното обвинение. На 3 октомври 2016 г., в гр. Роман, Любомир Иванов управлявал собствения си лек автомобил „Сузуки“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда промила, а именно – 1,59 на хиляда. Наложеното наказание на Златко Иванов е за това, че на 28 юли 2016 г., в гр. Мездра, той управлявал лек автомобил марка „Опел“ без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство.

Димитър Димитров от с. Люти брод ще изтърпява наказание от четиринадесет месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим за престъпление по чл. 346, ал. 2, т. 1 от НК. Той също се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, което съдът одобри. През нощта на 17 срещу 18 октомври 2016 г. подсъдимият противозаконно отнел чужд лек автомобил марка „Фолксваген“, паркиран в гаража на неговия собственик. По-късно колата била изоставена без надзор на път между селата Люти брод и Черепиш.

Определенията на съда са окончателни и имат характер на влязла в сила присъда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст