ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лондон дава 40 млн. евро за запазване на проверките при Кале

джунглата кале

Великобритания ще вложи до 40 млн. евро, за да запази граничните си проверки в Кале и да си гарантира, че мигрантският лагер "Джунглата", който е в процес на разтуряне, ще остане затворен, съобщи британският вътрешен министър Амбър Ръд, цитирана от АФП.

От началото на октомври във Великобритания са приети близо 200 непълнолетни от "Джунглата", включително 60 момичета, за част от които имаше опасност да бъдат експлоатирани сексуално, каза Ръд.

Министърът допълни, че още няколкостотин непридружени непълнолетни от общо 1300, живеещи в лагера, ще бъдат посрещнати във Великобритания през следващите три седмици.

Обединеното кралство ще приеме всички непридружени непълнолетни от Кале, за които се установи, че имат роднини във Великобритания. Британските власти се ангажираха също да проучат досиетата на непридружени непълнолетни, които нямат близки там, но в чийто интерес би било да бъдат допуснати в страната, заяви френският вътрешен министър Бернар Казньов.

Двамата министри дадоха тези изявления в първия ден от операцията по евакуация на огромния бидонвил в Кале. До края на деня от лагера бяха изведени 2318 мигранти, на които бе осигурен подслон другаде.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст