ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КАТ започва акция “Зима”

кат

Утре започва традиционната акция „Зима“. Между 1 и 11 ноември във всички сервизи и пунктове на Съюза на българските автомобилисти ще бъдат осигурени безплатен преглед и съвети за шофьорите преди зимата, съобщи за "Хоризонт" инж. Емил Панчев, председател на Съюза на българските автомобилисти.

Миналата година хиляди автомобилисти са преминали през сервизите на СБА, което според Панчев показва нарастване на интереса към безплатната профилактика на автомобилите.

Запитан дали ще има ефект предложението зимните гуми да станат задължителни, Панчев заяви: Когато има основание контролният орган да налага глоби, постепенно ще се наложи културата да се ползват зимни гуми.

Не съм съгласен с теорията „При нас не пада сняг, ще си карам с летни гуми“, отбеляза още Панчев. Той обясни, че летните гуми удължават спирачният път при по-ниски температури и създават допълнителни рискове за пътно-транспортни произшествия.

В рамките на акция "Зима" пътните полицаи в цялата страна ще раздават листовки. Ще бъде обърнато внимание още на велосипедистите и каруците.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст