ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Оставиха в ареста Иван Дучев, задържан непосредствено след производство на метамфетамин

Съд - Бургас

Оставиха в ареста обвиняемият Иван Дучев.Той е обвинен за това, че на 20 октомври 2016 г., в Сливен, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества, с цел разпространение – около 8гр. метамфетамин – престъпление по чл.354а, ал.1 изр.1, алт.1, пред. 4 от НК.

37-годинният мъж е обвинен и за това, че на 20 октомври 2016 г., в Сливен, кв. „Даме Груев“ и в с. Крушаре, общ. Сливен, без надлежно разрешително държал около 500 гр. прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с цел разпространение – престъпление по чл.354а, ал.1, изр.2, предл.1,2 и 3, вр. изр.ч, алт.1, предл.4 от НК.

Престъпленията, за които Дучев е обвинен, са „тежки“ по смисъла на закона и се санкционират с наказание „лишаване от свобода“ съответно за срок от 2 г. до 8 г. и от 3 г. до 12 г.

Според прокурора, може да се направи обосновано предположение, че Дучев е извършил престъпленията, в които е обвинен. Дучев е задържан непосредствено след като е приключил производството на метамфетамин и е реализирал произведеното. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Дучев може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той мотивира твърдението със справката за съдимост на обвиняемия, според която Дучев е осъждан за кражба и обсебване.

Съдът прие мотивите на прокурора и потвърди Определението на ОС-Сливен за вземане на първоначална мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.

Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст