Меглена Кунева награди осем учители

кунева

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева връчи на 8 учители наградата на МОН „Константин Величков“.

Преподавателите бяха избрани от комисия в министерството след предложения на директорите на детските градини, училищата и обслужващите звена. Отличените педагози получиха грамота и по 1 000 лева парична награда.

Тя поздрави наградените педагози и заяви, че трудът на българския учител не трябва да се почита само на 1 ноември и 24 май.

Призът „Константин Величков“ е учреден през 2005 г. и традиционно се дава по случай 1 ноември – Ден на народните будители, за високи постижения и принос за развитие на образованието. Той се присъжда на преподаватели по различни предмети, разпределени в три категории – за работа с изявени и даровити деца и ученици или със специални образователни потребности (СОП), за методическа, творческа и иновативна дейност и за възпитателна дейност, работа с родителите и обществеността и извънкласни занимания. 

В първото направление награда получиха Ангелина Банчева-Байгънова (старши учител по математика в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца), Румяна Цветкова (директор на детска градина „Теменуга“ – Плевен, с групи с деца със СОП) и Светлана Бюйлекова (старши учител по философски цикъл в ППМГ „Никола Обрешков“ – Казанлък). 

За методическа, творческа и иновативна дейност министърът награди Тошко Христов (старши учител по история и цивилизации в ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Велико Търново), Албена Борисова (учител по немски език в ПГПЧЕ „Петър Богдан“ – Монтана) и Йорданка Филева (главен учител по български език и литература във II СУ „Проф. Никола Маринов“ – Търговище). 

В третата категория – за възпитателна дейност, работа с родителите и обществеността и извънкласни занимания, Меглена Кунева връчи наградите на Любка Панкова (директор на СУ „Васил Левски“ – с. Коларово, община Петрич) и Димитър Димитров (старши учител по математика в 125 СУ „Боян Пенев“ – София). 
Директорът на ДГ „Теменуга“ подари на министър Кунева картина, изработена от децата в градината. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст