ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

София ще купува 30 нови автобуса

От днес

До 12 декември общинската фирма "Столичен автотранспорт" ще събира оферти за доставката на 30 броя нови единични дизелови автобуси и на специализирано оборудване към тях. Возилата ще струват 10 337 109 лв., или по 344 570 за един автобус. Важно е да се уточни, че този път обществената поръчка не е във връзка с проект или програма, финансирани със средства от Европейския съюз.

Все още не е известно по кои точно линии ще тръгнат новите рейсове, но от условията в търга става ясно, че те ще разполагат с минимум 30 седящи места, от които поне четере за трудноподвижни лица, както и 45 правостоящи. Возилата ще бъдат 100 % нископодови, с височина при вратите не повече от 340 mm, и то измерена без използване на система за накланяне на автобуса. Задължително условие е да няма допълнителни стъпала в салона за пътници по цялата дължина. Посочени са и конкретни габарити: дължина – до 12 м (+/- 50 см), ширина – до 2.5 м, височина (с климатичната система) до 3.45 м, както и външен диаметър при пълен завой – най-много 25 метра. Двигателят пък трябва да е поне 6-цилиндров, с работен обем от 6.5 л и минимална мощност 200 kW, като същевременно покрива екологичното изискване EURO VI. Основният цвят на всички автобуси ще е оранжев.

Част от поръчката е и доставката на софтуер и други специални инструменти, необходими за диагностика и ремонт на двигателя, скоростната кутия, пневматичните и електрическите системи. Освен това доставчиците ще са длъжни да оборудват возилата с всички необходими принадлежности като резервна гума, предупредителен триъгълник, пътни инструменти, аптечка, пожарогасители и други.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст