ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Търговският дефицит на САЩ се сви с 10% през септември

сащ

Търговският дефицит на САЩ се сви рязко през октомври – с близо 10%, като се понижава до 36.44 млрд. долара, достигайки 19-месечно дъно, показват данните на Търговския департамент. Прогнозите на финансовите пазари бяха за по-умерено свиване – до 37.8 млрд. долара.

Осредненият търговски дефицит през третото тримесечие е около 38.8 млрд. долара на месец – най-ниското ниво от началото на 2014 година. По-ниският дефицит е в основата на растежа на щатския БВП с 2.9% през третото тримесечие – най-солидна икономическа експанзия от две години насам.

Вносът се понижава с 1.3% до 225.6 млрд. долара, но в същото време експортът нарасна с 0.6% до 189,2 млрд. долара, повишавайки се за четвърти пореден месец и достигайки най-високо ниво от лятото на 2015-а година насам.

През септември американските компании са изнесли повече потребителските стоки и са осъществили повече индустриални доставки, което е сигнал, че промишлените фирми започват да си възвръщат стабилността, отчитат още от Търговския департамент.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст