ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Паспортните служби дежурят в събота и неделя заради вота

лична карта

МВР въвежда допълнителна организация с цел съдействие на българските граждани да упражнят правото си на глас.В събота Паспортните служби ще работят от 8.30 до 17.00 часа, а в неделя от 8.30 до 19.00 часа, предаде БТА. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност /лична карта, личен /зелен/ паспорт/ или лична карта с изтекъл срок на валидност.

По искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват. За да бъде издадено удостоверение е необходимо всеки лично да подаде искане в СДВР, областните дирекции на полицията или всяко районно управление. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент, за произвеждания национален референдум и частичните избори за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко районно, СДВР или областна дирекция на полицията, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

За упражняване правото на глас за президентските избори и за референдума се издава едно общо удостоверение, а за частичните избори за кметове се издават отделни удостоверения.

В случай на провеждане на втори тур на избори президент и вицепрезидент и на частични избори за кмет ще се издават нови удостоверения от 8 ноември.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст