ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ламбрина Гечева: Банките имат нови методи за постигане на сигурност при мобилното банкиране

Конференция "Дигиталното банкиране - бъдещето днес" Ламбрина Гечева директор дирекция "платежни продукти и услуги" ОББ

Мобилното банкиране е все по-евтино и добре оценявано от клиентите. ОББ има опит във всички канали за банкирането. През телефонното до мобилното, ползвано през смартфон, но основната причина за широкото ползване на мобилното банкиране е скоростта и лекотата на ползване.

Средната възраст на потребителите в Европа, ползващи мобилно банкиране е средно 40г., но този тип банкиране е по-малко разпространен, отколкото в Азия и Америка. Вече се ползва основно за битови плащания. Все по популярни стават апликациите за персонални финанси, които помагат на хората лесно да пресмятат приходите и разходите си, както и да им дават насоки как по-добре да управляват парите си.

Банките все повече предлагат продукти предназначени за мобилните си канали. Сигурността може да е възпиращ фактор, но банките намират решения, които са сигурни и удобни за клиентите – динамичното подписване и биометричните методи като гласово разпознаване, пръстов отпечатък и т.н.

Все повече банки съдържат в офертите си набор от услуги насочени към младите потребители. Това заяви Ламбрина Гечева – директор Дирекция „Платежни продукти и услуги“ на ОББ на конференцията „Дигиталното банкиране – бъдещето днес“, организирана от в. „БАНКЕРЪ“ с подкрепата на „Виваком“, Първа инвестиционна банка и Пощенска банка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст