ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“СИБанк”: Мамят ни най-често по имейла

Конференция "Дигиталното банкиране - бъдещето днес" Свилен Захариев СИБанк

Как се опитват да ни измамят, най-често по имейл. Това съобщи Свилен Захариев, ръководител на Управление „Картови разплащания“ на „СИБанк“ на конференцията на вестник „БАНКЕРЪ“, посветена на темата „Дигиталното банкиране-бъдещето днес“.

Според Свилен Захариев тенденцията през последните две години е ерата на скийнърите да отшумява, а измамите да се прехвърлят в интернет.

Той разказа за най-популярните банкови онлайн измами. На първо място това е "Fishing". Схемата използва имеил, който дублира истински и ни подканва да дадем данните си.

"Масово идват такива съобщения от PayPal и Facebook", обясни Захариев. 

Чрез "Pharming" отново се крадат данните, посредством пренасочване от действителен сайт към фалшив. По думите му, когато попаднем във фиктивния сайт измамниците искат данните ни повторно.

"Fishing" атаките идват чрез телефонно обаждане или съобщение. По този начин потребителите биват измамени да предоставят личните си данни когато например кандидатстват за работа в чужбина.

Софтуерът "Malware" е другата измама за източване на данните ни, стана още ясно по време на конференцията, подкрепена от "Виваком", "Първа инвестиционна банка" и "Пощенска Банка".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст