ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Само Ангелкова, Горанов и Фандъкова не избягаха от медиите

Министерски съвет

Голяма част от министрите избягаха буквално "със скокове" от журналистите след днешното редовно заседание на Министерски съвет. Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова отказа да отговори на журналистически въпрос и бързо напусна сградата. Така излязоха и министърът на транспорта Ивайло Московски и на културата Вежди Рашидов. 

Най-смели се оказаха министърът на туризма Николина Ангелкова и на финансите Владислав Горанов. Ангелкова отговори на всички зададени й въпроси преди да се отправи към Народното събрание. Тя бе категорична, че не би приела отново е служебен министър, след като вече беше в служебния кабинет "Близнашки".

„Не са разговаряли с мен, но не бих приела. Аз съм част от кабинета „Борисов“ 2 и от ГЕРБ и за мен е много важно да продължим да работим напред, за да докажем това, което сме успели да направим към момента. Имахме президентски избори, имахме резултата, който всички видяхме. Направихме изключително много, резултатите са видими. Има още много неща, които следва да направим. С колегите анализираме ситуацията, за да можем да бъдем максимално подготвени за това, което ни предстои“, обясни министър Ангелкова.

Много неща не свършихме, но и много направихме

„Най-важното е, че успяхме да обърнем рекламата и имахме само една празна година – 2015 г. Вече 2016 г. се виждат резултатите от обръщането на рекламите и за първи път тази година имахме три национални съвета по туризъм и приемане на националната реклама за 2017 г. още юни месец, за да може да я изпълняваме. В тази връзка за следващия туристически сезон – летен, който ни е ключов, но и за зимния, който предстои, ние не сме спрели да работим изобщо. Напротив, продължаваме с абсолютно пълна пара, защото тези усилия, които сме положили и резултатите, които сме постигнали, изискват продължение“, каза Николина Ангелкова.

Тя допълни, че до края на тази година и следващата изтичат 30 процедури. Освен това стартират осем концесии и предварителната подготовка още от септември за 60 плажа.

Трудно ще се вдигнат минималните пенсии

Министърът на финансите заяви, че ако минималните пенсии се вдигнат на 300 лева, това би коствало на бюджета около 1,5 млрд. лева допълнително.

"Ако се приеме идеята на БСП за премахване на плоския данък, това ще доведе до загуби в размер на 1,236 млрд. лева", обясни Горанов.

Никой не обсъжда кметска чистка

Кметът на София, Йорданка Фандъкова, заяви, че никой не е говорил за оставки на кметове. Тя допълни, че в момента се обсъждат механизмите за бъдещите решения на партията.

„Дали това ще е последното заседание, аз по-скоро мисля, че не е. Надявам се, защото държавата трябва да продължи да работи и отговорното поведение на министър-председателя Бойко Борисов и целия кабинет е очевидно. Работиха, приеха всички предложения и доклади, които бяха направени за днес и вярвам, че така ще продължи следващата седмица до тогава, докато има ново правителство", подчерта кметът.

Йораднка Фандъкова не би приела да стане служебен премиер, ако я поканят.

„О, моля ви се. Идва нова възможност и пак започвате да ме спрягате“, коментира тя. 

По въпроса за отговорността за изборните резултати, кметът смята, че отговорност носят всички от партията, със сигурност не само кметовете.

„Анализите ще си ги направим. Ще си разговаряме. Работим последователно и мисля, че всичко, което е в плановете ни се случва също толкова последователно", коментира Фандъкова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст