ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петър Москов няма да е част от новия проект на Кънев

Министерски съвет - НСТС - Петър Москов

Министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов заяви, че не би участвал в служебен кабинет.

"В  идните месеци планирам да работя за подсилване и укрепване на Реформаторския блок, който заедно с един силен ГЕРБ да създаде силен дясноцентристки фронт, който да се противопостави на БСП и ДПС", обясни Москов пред Би Ти Ви.

Той бе категоричен,  не иска да е служебен министър, а по повод политическата инициатива на Радан Кънев Москов посочи, че няма да е част от този проект  и е „контрапункт на това на всеки 2 години всеки да си прави нещо ново и различно".

В началото на новата седмица министърът в оставка ще бъде разпитан в столичното следствие. Той ще отговаря на въпроси, свързани с финансовата част на двете дарения на ваксини от Турция. Той е категоричен, че преди две години е бил защитен държавния и националния интерес, гарантирайки имунизационния календар.

"България е дарила ваксини за малко над 300 хил. лв., а е получила дарение на стойност малко над 3 млн. лв. Единствените губещи бяха определени фармацевтични фирми, които втори път не се явиха на търг", обясни Петър Москов.

Той отново отхвърли всякакви тези за опасност на ваксините и заяви, че по никакъв начин не е имало съмнение в качеството и ефекта им.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст