ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова свиква конгрес на БСП през януари

корнелия нинова

В събота (26 ноември) БСП свиква национален съвет, на който ще присъстват над 500 души, включително всички общински и областни председатели, народни представители, кметове и предизборен щаб. Това обяви на пресконференция лидерът на левицата Корнелия Нинова. Пленумът ще направи равносметка на изборната победа на ген. Румен Радев и на последвалите политически събития от нея.

Нинова заяви, че ще предложи на пленума да гласува свикване на конгрес на партията. Тя уточни, че очаква заседанието да се проведе около 15 януари. Мотото му щяло да бъде "промяната в БСП".

Лидерът на социалистите обясни, че е избрана за председател, за да донесе промяна на партията и на България. "Започнахме да правим тази промяна за България, но трябва да започнем процесите и при нас в партията", обясни Корнелия Нинова. По думите й БСП трябва да бъде модерната лява партия и да отговори на гражданските очаквания с бъдещите си действия и политики.

"Ще предложа на конгреса да приеме нова предизборна платформа за парламентарните избори.Да стъпим на автентичните леви ценности, но да направим съвременни, модерни леви програми", разкри социалистката. Тя съобщи, че ще преформатира сегашната коалиция "БСП лява България", като намали участващите в нея партии, които към момента са 13.

"Ще предложим организационна промяна в партията, като ще дадем път на млади и талантливи хора", продължи Нинова. Тя отбеляза, че не на последно място ще търси промяна към продължаване на стила, който БСП е наложила през тази президентска кампания – без задкулисие, без договорки с партийни елити, с лобита, с олигархични кръгове.

По повод решението на регионалния министър в оставка Лиляна Павлова за спиране на програмата за саниране, Нинова обясни, че БСП подкрепя самата програма. "Ако след избори бъдем избрани, ще направим санирането по-прозрачно, по-достъпно и по-различно", подчерта тя.

Относно внесения от омбудсмана Мая Манолова законопроект за мажоритарна избирателна система, Корнелия Нинова каза, че БСП има позиция, но ще я съобщи след среща с парламентарната група. "Дори да се занимае парламентът с тези въпроси, не трябва да се пренебрегват другите законопроекти", подчерта лидерът на социалистите. Тя даде пример със закона за публичната собственост, който по думите й става още по-наложителен, защото в последните си дни правителството пускало търгове за имоти, продавало всякакви имоти за дребни пари и раздавало концесии като за последно.

Нинова коментира и новоизбрания шеф на АПИ Дончо Атанасов, който е бивш депутат от БСП. Тя изтъкна, че е разбрала за назначението му от медиите. "Друг е въпросът защо Лазаров напуска и бяга ли от обвинения за корупция.", завърши червеният лидер.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст