ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тръмп поиска Фараж за британски посланик в САЩ

фараж

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп написа в Туитър, че британският евроскептик Найджъл Фараж би бил добър британски посланик в САЩ, предадоха световните агенции.

Много хора биха искали да видят Найджъл Фараж като посланик на Великобритания в САЩ, написа Тръмп в Туитър и добави, че на този пост Фараж би свършил отлична работа.

Фараж изигра ключова роля в победата на евроскептиците на референдума за Брекзит е беше първият британски политик, който се срещна с Тръмп след избирането му за президент.

Позицията, изразена от Тръмп за Фараж, е необичайна, защото посланиците се номинират от респективните им правителства, а не от администрацията на страната, в която ще е постът им.

Канцеларията на британската премиерка Тереза Мей реагира с лаконичния коментар, че към момента няма свободни места за британски посланици. "Ние вече имаме отличен посланик в САЩ", коментира прессекретарят на кабинета.

Междувременно Европейският парламент спря субсидията на парламентарната група Найджъл Фараж заради злоупотреби. Според институцията Алиансът за пряка демокрация – политическото семейство, в което членува партията на Фараж ЮКИП, е похарчил неправилно половин милион евро и трябва да ги върне.

Обвиненията срещу Фараж и представителите на още 8 партии, които влизат в Алианса, са, че те са плащали за партийна агитация и за предизборните кампании в своите държави, което е забранено.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст