ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Доган е доволен от резултата на ДПС на президентските избори

Парламент Четин Казак - ДПС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е останал доволен от представянето на партията на президентските избори. Това съобщи депутатът от Движението Четин Казак пред Би Ти Ви.

Той разказа, че Доган е събрал ръководството на партията след изборите, като на срещата е изразил задоволство от постигнатия резултат. Подкрепеният от ДПС кандидат Пламен Орешарски спечели 6.63% от гласовете на първия тур. След това партията застана зад ген. Румен Радев на балотажа.

"ДПС се представи успешно на изборите. Чувстваме се като победители, тъй като допринесохме за победата на Румен Радев", заяви Казак. Той обясни, че за спечелването на гласовете в Турция се работи трудно, защото посланията на кандидатите достигат трудно.

Според него партията ДОСТ, лидер на която е бившият председател на ДПС Лютви Местан, няма никаква подкрепа в южната ни съседка, затова се е скрила зад Цецка Цачева. Кандидатът на ГЕРБ спечели убедително изборите в Турция и в двата тура.

Казак коментира още, че правителствена криза може да се реши с избирането на един преходен кабинет, който да работи до провеждането на предсрочните избори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст