ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Швейцарците остават най-богатите в света

швейцарци

Швейцарците са най-богатите хора в света, като средното богатство на пълнолетен швейцарец възлиза на 562 900 долара, посочва в годишния си доклад за световното богатство швейцарската банка Креди Сюис, цитирана от ДПА.

Швейцария оглавява класацията на най-богатите хора за 16-та поредна година.

Американците следват швейцарците с активи на стойност 344 700 долара на човек. След тях се нареждат британците с богатство от 288 800 долара.

Обезценяването на британската лира след решението на Великобритания да излезе от ЕС заличи 1,5 трилиона долара от частно притежаваните активи в страната, уточнява Креди Сюис.

За първи път от световната финансова криза през 2008 година средното световно богатство на пълнолетен не се е променило и възлиза на 52 800 долара.

Докладът отчита, че делът на нефинансовите активи на хората като част от богатството им е нараснал за първи път от 2008 година.

Повишаването на цените на недвижимите имоти е довело до нарастване на частното богатство в няколко страни, включително в Германия.

Групата на супербогатите хора, които притежават поне 50 милиона долара, е нараснала с 3 процента до 4100 души през изминалата година главно благодарение на азиатските страни.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст