ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдийската колегия на ВСС изслуша Богдана Желявска, национално лице за контакт към Европейската съдебна мрежа по граждански и търговски дела

ВСС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изслуша Богдана Желявска, национално лице за контакт към Европейската съдебна мрежа по граждански и търговски дела /ЕМСГТД/ във връзка с организацията на работата на ЕМСГТД и участието на националните лица за контакт на държавите – членки на ЕС, както в редовните заседания на Мрежата, така и в различните работни групи към нея и Европейската комисия. Съдия Желявска отправи молба за определяне на представител на Съдийската колегия, с когото да се съгласува информация за официалната позиция на ВСС по определени теми, както и съдействие при получаване на статистически данни във връзка с конкретни ангажименти към Европейската мрежа.

Съдия Желявска посочи, че за изразяване позицията от националните лица за контакт е необходимо предварително обсъждане и съгласуване – включително и с различни институции – ВСС, Министерството на правосъдието и други. Становищата следва да бъдат изразявани на срещите на националните лица за контакт и представители на Европейската комисия.

Акцентирано бе върху необходимостта от провеждането на регулярни срещи между националните лица за контакт и представители на отговорните държавни институции и създаване на координация с Министерството на правосъдието /в качеството му и на Централен орган/ по редица международни актове за изясняване на позициите, получаване на данни и предварително съгласуване в работата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст