ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пленумът на ВСС определи участниците в срещата с представителите на Европейската комисия

ВСС

Пленумът на Висшия съдебен съвет одобри представената информация за напредъка на България по МСО, от компетентността на ВСС, за периода 10 септември 2016 г. – 15 ноември 2016 г., която ще бъде изпратена на Министерство на правосъдието.

Пленумът на ВСС определи в срещата с представителите на Европейската комисия на 30.11.2016 г. да участват представляващият ВСС, председателите на комисиите по атестирането и конкурсите, председателите на етичните комисии, комисиите по дисциплинарна дейност и координаторите по натовареността към двете колегии, както и всеки член на ВСС, който желае да присъства.

В рамките на експертната мисия, която ще се проведе в периода 30 ноември – 2 декември е предвидена една среща с представители на ВСС, по време на която ще бъдат обсъдени развитието на магистратурата през последните 10 години и актуалното състояние и предизвикателства пред Съдебната реформа.

Членовете на ВСС ще представят пред европейските експерти напредъка по препоръките от доклада на Европейската комисия по МСО в областите: „Независимост, отчетност и етика на съдебната власт”, „Стандарти в съдебната система” и „Борба с организираната престъпност”, както и изпълнението на заложените мерки от компетентността на ВСС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст