ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов: Внимавайте какво пишете във Фейсбук, “Ислямска държава” следи

бойко борисов

Премиерът в оставка Бойко Борисов предупреди гражданите да внимават какво публикуват в социалните мрежи във връзка с бунта в бежанския лагер в Харманли, защото призивите за саморазправа с мигрантите може да донесат много големи проблеми.

"Обикновено там, където възникнат такива остри сблъсъци, винаги има терористичен акт, винаги се задействат спящите клетки. Мрежите на "Ислямска държава" много внимателно следят и Фейсбук, и това, което излиза по новините", добави Борисов.

Той обеща десетки афганистанци от бежанския лагер в Харманли ще бъдат екстрадирани, след като отиде на място в центъра за настаняване на мигранти, където от вчера има бунтове заради поставянето му под карантина.

"Петима души ще се опитаме да ги екстрадираме веднага по линия на националната сигурност. Другите, които са нарушавали обществения ред, ще са от първите екстрадирани, а дотогава ще бъдат преместени в лагери от затворен тип. Вече има поръчан самолет за Афганистан, който ще лети през декември", каза Борисов пред "Нова телевизия".

Министър-председателят в оставка уточни, че няма да бъде подминат нито един от мигрантите, който е участвал във вандалските действия. На всекиго ще бъдат повдигнати обвинения, но преди това да стане ще трябва да се гледат видеозаписи, за да се установи самоличността на разбунтувалите се чужденци.

В безредиците в Харманли са ранени четирима полицаи и трима мигранти. По официални данни над 40 са задържаните до момента мигранти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст