Двудневно обучение по програмата „Всички заедно срещу наркотиците”, инициира ОДМВР-Видин

МВР-деца Видин

ОДМВР-Видин бе домакин на двудневно обучение, инициирано от местни криминалисти, с цел повишаване на информираността по проблемите и рисковете от употреба на наркотични вещества. Заниманията бяха водени от инспектор Петьо Петков – служител на сектор „Наркотици” в отдел „Криминална полиция” при СДВР. „Аз съм професионален полицай, не лектор и търся дебата по темата. Цял живот съм работил на улицата и знам, че има какво да научите и от мен, заяви инспектор Петков на днешното обучение с доброволците от Общинския съвет по наркотични вещества-Видин. „Всички заедно срещу наркотиците” е програмата на СДВР, адаптирана за аудитории от различни възрастови групи. Богато илюстрираните, авторски, мултимедийни презентации Животът – зависим или независим, представят много актуална и полезна информация по темата за рисковете и последиците от употребата на наркотици сред младежите. „Децата навсякъде са еднакви – и във Видин, и в Пловдив, и в София. Те растат и трябва да знаят какви опасности ги дебнат на улицата”, категоричен бе инспектор Петков.

Вчера бяха проведени две обучения – за осмокласници и деветокласници от ПГ”Михалаки Георгиев” и за педагогическите съветници и психолозите от учебните заведения в област Видин. Днес заниманията продължиха с доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества, както и със служители от охранителна и криминална полиция на ОДМВР-Видин.

Животът е безценен – не го заменяй за дрога, категоричини са всички  участници в двудневните обучения, организирани от видинската полиция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст