Изпращат материалите по случая с треньор Елена Симеонова на БФХГ за налагане на дисциплинарно наказание

Прокурор

След незабавното самосезиране на Районна прокуратура – Бургас от публикации в медиите и в хода на извършената от ОД МВР Бургас и социални работници при Областна Дирекция Социално подпомагане проверка. Не са установени данни за извършено престъпление от общ характер. Родителите на малолетната състезателка Ева Б. са посочили, че нямат претенции към треньор Елена Симеонова по повод действията й към детето.

На Симеонова е бил съставен и предявен протокол за предупреждение на основание Закона за МВР.

Симеонова не е длъжностно лице по смисъла на НК, защото не изпълнява служба в държавно учреждение, ръководна работа или работа, свързана с пазене или управление на чуждо имущество в държавно предприятие, кооперация, обществена организация или при едноличен търговец. Деянието е от частен характер поради това, преследването на деянието може да бъде извършено по частен ред, посредством тъжба на пострадалия до първоинстанционния съд, в случая РС – Бургас, без участието на прокурор.

Според наблюдаващия прокурор, извършеното нарушение от треньор Елена Симеонова обаче представлява дисциплинарно такова на Устава и Дисциплинарния правилник на Българската Федерация по художествена гимнастика. Затова и материалите от проверката са изпратени на същите за налагане на дисциплинарно наказание. За предприетите действия, тези административни органи ще уведомят Районната прокуратура в гр.Бургас.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст