Изпращат войска в бежанския център в Харманли

харманли

Военнослужещи ще се включат към охраната му в помощ на служителите на МВР. Това съобщи Министерството на отбраната, като уточнява, че военните ще охраняват външния периметър на регистрационно-приемателния център.

От днес общо 60 военнослужещи и специализирана техника от Втора механизирана бригада в Стара Загора и служба "Военна полиция" са ангажирани с охраната на лагера. На място ще бъде изпратен и екип на Военномедицинска академия с реанимобил, съобщава ведомството.

След избухването на безредиците се разбра, че в лагера има само един лекар, който се грижи за над 3-те хиляди мигранти, а от няколко дни почасово му помагал и местен доктор. От няколко дни бежанският център е поставен под карантина и на обитателите му е забранено да го напускат заради съмнения на местните жители за здравословното им състояние.

Изпращането на военни в Харманли е част от допълнителни мерки, които са набелязани на съвещанието, което премиерът в оставка Бойко Борисов свика извънредно днес в Министерския съвет. В срещата е участвал началникът на отбраната ген. Константин Попов, посочват от военното ведомство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст