Борисов за ремонта на бул. “Черни връх”: Ако беше лесно, по времето на Тодор Живков да са го направили

борисов

Софиянци вече са забравили какво представляваше булевард “Черни връх”, Околовръстното шосе и Южната дъга…Така ще остане и занапред. Направихме необходимото, това е добър подарък за софиянци. Ако е било лесно да са го направили още по времето на Тодор Живков. След всеки пленум и след всеки конгрес да са правили по един такъв булевард- ако е било лесно.  Мога да кажа на софиянци, освен всичко което виждате, са подновени и канализацията, осветлението, и всички комуникации под земята, защото и те са на близо 30-40 години. Да им е честито, по план беше за Коледа, успяха да се справят по-рано.  Това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова пуснаха в движение предсрочно разширението и цялостната реконструкция на булевард „Черни връх”. 

Йорданка Фандъкова подчерта, че това е изключително тежък обект,  където е направена подмяна на цялата подземна инфраструктура само за 5 месеца, защото движението в столицата е много натоварено.  “Благодаря специално на господин Борисов и правителството, защото финансирането на този проект е изцяло от държавния бюджет. Започнахме със 7 милиона, които бяха отпуснати и се надяваме да завършим с 6 милиона, с които трябва да се разплатим със строителите, защото на нас ни се наложи да плащаме доста сериозни средства за отчуждаване. Всички знаем какво представляваше булевардът тук”, заяви кметът на Столична община.

Премиерът Бойко Борисов припомни и другите изцяло завършени инфраструктурни проекти в София. “Северната скоростна тангента е готова и я ползват. Отделно дадохме пари да си направят съединителните връзки и обходите за тръби. Сега щяхме да започнем пътя за Младост, но госпожа Нинова като дойде ще го направи”, заяви той.

“Има си достатъчно възможности да се справят- нов президент, пленуми. Ще дойде време всеки да си направи изводите. Това, което съм обещал съм го направил до едно- и ми харесва, това което сме направили. И колкото това да беше протестен вот, все още не мога да го разбера, сигурно няма и да го разбера  При това село, това което направихме-колкото повече питам, толкова повече не могат да ми отговорят. Като знам какво беше, неузнаваемо. 

В България е още по-хубаво. Два дена всяка нощ ходя до Харманли и се връщам-магистралите “Тракия”, “Марица”, в Димитровград и Хасково  площади , кръгови, всичко направено”, каза министър-председателят Бойко Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст