ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Багери и жандармерия – в “Арман махала” в Пловдив

Събаряне на ресторант Ропотамо

Причината – премахването четири постройки, за които няма разрешително.Багери и жандармерия влязоха в „Арман махала“ в Пловдив, за да продължат със събарянето на незаконните къщи в квартала. Тази сутрин бяха премахнати четири постройки, за които няма разрешително, сочи Нова ТВ.

Някои от обитателите сами започнаха да събарят тухлите от незаконните си постройки. Преди три месеца тук бяха бутнати седем постройки. А в списъка попадат още 15 къщи. Всички те са построени върху общинска земя. За тях съдебните процедури са приключили и заповедите на район „Северен“ за събарянето им са влезли в сила.

Хората в квартала казват, че от 20 години са тук и задават въпроса защо посред зима трябва с децата да ги изкарат на улицата. „В квартала сме от малки. Общо 13 братя сме. Аз съм с най-голямата къща за бутане. Казаха, че повече къщи няма да ни дават. От отдел „Закрила на детето” казват, че нямат право да ми бутат къщата. Имам седем деца, като едно от тях съм дала на държавата”, разказа за „Здравей, България” Мария Русева, чиято къща е в списъка с незаконни постройки, които днес трябва да се съборят. На семействата от съборените къщи е предложено да бъдат настанени в общински жилища и през следващите няколко месеца ще живеят там.

"Къщата ми е построена преди 25 години. Досега никой не ни е гонил оттук", разказа майка на три деца, чиято къща бе съборена пред очите им.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст