ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Общината въведе пълна стрителна забрана в “Бедечка”, собствениците обжалват в съда

Община Стара Загора

Административен съд – Стара Загора е образувал в периода 21-25 ноември 2016 г. 16 дела  по жалби на собственици на имоти в кв. „Бедечка” против заповедта на зам.- кмета на Община Стара Загора Йордан Николов за пълна строителна забрана в територията. Заповедта обхваща времето необходимо за изменение на Общия и Подробния устройствени планове в квартала, но за не повече от две години – се казва в публикуваното съобщение на съда.

По всички образувани административни дела,  състави на съда са се  произнесли с определения, с които са отхвърлили жалбите против разпореждане за допуснато на основание чл. 60, ал.1 от АПК предварително изпълнение на Заповед № 10-00-2354 от 4 ноември 2016 г., издадена от зам.-кмета на Община Стара Загора, в частта му за  собствените на жалбодателите имоти в кв. „Бедечка” по плана на гр. Стара Загора, като неоснователни и са оставени без разглеждане жалбите против разпореждане за допуснато на основание чл. 60, ал.1 от АПК предварително изпълнение на Заповед № 10-00-2354 от 4 ноември 2016 г., издадена от зам.-кмета на Община Стара Загора, в останалата му част, като недопустима.

Производствата по делата в тази част са прекратени.Определенията подлежат на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст