ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Меркел се обяви за спиране на преговорите с Турция

Ангела Меркел хдс

Германският канцлер Ангела Меркел се обяви за прекратяване на преговорите за приемане на Турция в ЕС, предаде ТАСС, като се позовава на информация на в. "Билд".

По време на изказване, направено на заседание на фракцията на Християндемократическия съюз в Бундестага вчера, Меркел посочи, че действията на турските власти след опита за преврат не позволяват да се започне обсъждане на нови теми на преговорите с Турция.

Това означава, че ефективно е приключено с преговорите, пояснява "Билд", позовавайки се на източници, които са участвали на срещата на партията.

Канцлерът е препоръчал да се съобщи това на тези избиратели, които искат да разберат позицията на партията за Турция, допълва вестникът.

Вчера турският президент Реджеп Ердоган обяви, че страната все още не се е отказала от амбициите си да се присъедини към ЕС.

Миналата седмица Европейският парламент прие резолюция за замразяване на преговорите за членство на Турция в ЕС заради действията на турските власти, последвали опита за преврат през юли.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст