ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тръмп избира между четирима първи дипломати

тръмп

До четирима е свел кандидатите за държавен секретар на Съединените щати новоизбраният президент Доналд Тръмп, съобщиха източници от обкръжението му, цитирани от БНР. Известни са имената само на двама от вариантите за поста първи дипломат. Това са бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани и бившият губернатор на Масачузетс и кандидат-президент от Републиканската партия Мит Ромни.

Новоизбраният президент междувременно каза, че ще свика пресконференция, на която ще обяви намерението си да напусне своя бизнес, за да се съсредоточи върху управлението на страната, предаде Ройтерс.

Тръмп съобщи в Тwitter, че на 15 декември на пресконференция със своето семейство ще представи плана си за "пълно напускане на бизнеса".

"На 15 декември ще свикам голяма пресконференция в Ню Йорк заедно с децата си за обсъждане на намерението ми да напусна напълно големия си бизнес с цел да се съсредоточа изцяло върху управлението на страната, за да НАПРАВЯ АМЕРИКА ОТНОВО ВЕЛИКА", пише той.

Тръмп посочва, че по закон не е длъжен да прекъсне връзка със своя бизнес, но смята, че е "очевидно важно като президент по никакъв начин да не влиза в конфликт на интереси".

"Затова се подготвят правни документи, които изцяло да ме извадят от бизнес дейностите. Президентството е много по-важна задача", заяви той.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст