ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Каракачанов: Няма вероятност да стана премиер

Президентски избори 2016 - Красимир Каракачанов

В момента няма вероятност да стана министър-председател, а ГЕРБ сигурно се притесниха, че ако оглавим кабинет, ще действаме радикално и бързо и това ще увеличи подкрепата ни, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в студиото на Би Ти Ви. 

„ГЕРБ заявиха, че ще подкрепят патриотите за сформиране на кабинет. Може да гадаем защо мнението им се промени за 24 часа. Най-вероятно притеснението, че ПФ ще действа радикално, бързо и това ще увеличи авторитета ни в обществото, е причината да обърнат позицията си. Друга причина, според мен, е някакъв външнополитически натиск – знаете, ние критикуваме политиката на Брюксел, смятаме, че Европа трябва да се развива по друг начин. Ние сме за запазване на Европейския съюз, но друг Европейски съюз. Най-вероятно машинката в Брюксел не харесва позиции като тези, които изповядваме ние и подобни партии в Австрия или Франция“, коментира Каракачанов.

Той бе категоричен, че е далеч от премиерския пост.

 „Няма вероятност в момента да стана премиер, защото, както виждаме, ролетката се завърта и възможността да се състави правителство в този парламент е нищожна“, допълни гостът.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст