ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Муле” върна пари на измамена жена

Левове

От полицията уточняват, че синът на измамената е изпратил благодарствен адрес до униформените в Шумен, сочи Радио-Шумен. През февруари 83-годишна жена получила обаждане от измамник, който се представил за д-р Стоян Грозданов от МБАЛ – Шумен. Той обяснил, че синът й пострадал по време на работа и са нужни 7000 лева за лечение. Притеснена, жената обяснила, че има само 4000 лева. Предала ги на непознат пред дома си, а по-късно разбрала, че е измамена. След като жената дала точно описание на мъжа, криминалистите успели да стигнат до “мулето”.

При разпитите 45-годишният мъж признал, че е съучастник в телефонната измама. Пред разследващи обещал да възстанови взетата сума и спазил обещанието си. Преди два дни делото е предадено на Районната прокуратура в Шумен. В писмо до началника на районното управление в града гл. инсп. Илиян Николов синът на измамената изказва благодарности към служителите, които успели да разкрият схемата.

През 2016 година в Областната дирекция на МВР – Шумен са регистрирани 39 телефонни измами – един извършител е предаден на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, двама са осъдени условно, шест са привлечени като обвиняеми.

Към момента се работи по 19 досъдебни производства, като по 12 от тях има заподозрени.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст