ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

НАП не откри нарушения по сделката с Дипломатическия клуб “Бояна”

АДИС - сграда

Проверката на сделката с Дипломатическия клуб "Бояна", осъществена от данъчната администрация, показва, че всичко е изрядно. От Националната агенция за приходите не са открили нарушения, свързани с произхода на парите на инвеститорите.

Собственици на имота са трима младежи на възраст между 21 и 24 г., обединени във фирмата "Ексклузив уеб дизайн". Тя е регистрирана преди година с 3 лв. уставен капитал. От публикувания финансов отчет на дружеството към 31 декември 2015-а става ясно, че  "Ексклузив уеб дизайн" разполага едва с 1000 лв. в касата си, а отчетените му приходи за миналата година са 2000 лева. Разходите му са 1000 лева.

При проверката на НАП е установено, че те са платили имота с банков кредит. Цената по сделката е 8.5 млн. лв. без ДДС. Проверката не разкрива нито залога за този кредит, нито от коя банка е.

Ванеса Тодорова и братята Димитър и Йордан Йорданови вече са собственици на имота, потвърждават от Агенцията за приватизация.

Клубът е обособена част към АДИС, която е в забранителния списък за приватизация. Законът обаче позволява продажбата на обособени части на дружества от този списък. През ноември кабинетът предложи промени, с които това да се забрани конкретно за АДИС. Неин принципал е Министерството на външните работи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст