ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сидеров към ГЕРБ и БСП: Не се дръжте като безсмъртни

Парламент Волен Сидеров

Мозъчните щабове на двете основни партии ГЕРБ и БСП в комбина са решили да въведат смесена избирателна система. Вече има подготвени законопроекти от двете страни.

Това обяви от името на парламентарната група на АТАКА Волен Сидеров. Цялата игра с референдума от страна на управляващата партия и едно шоу беше с цел да се подлъжат хората и да гласуват за т.нар. мажоритарен вот, без да знаят, че това означава хаос и неяснота в кризисна ситуация. И за да отговорят на народния вот, няма да въведат чисто мажоритарен вот, а смесена система. Това е причината да бързат с гласуването на Бюджет 2017, обясни Сидеров.

„Знаете друга година гледат бюджета до Коледа, има нощни заседания, а сега изведнъж ударно го приеха. Защо? За да има време да се приеме смесената избирателна система“, разясни Сидеров. По думите му заради това БСП не направи ни едно предложение за бюджета. „Обединените патриоти искахме леко повишаване на пенсиите – не мина предложението. Искахме повече пари за БАН – не мина и това. ГЕРБ не искат да дадат мандата на Патриотите, защото се опасяват, че друг кабинет ще направи по-добри неща от тях“, каза още от трибуната лидерът на АТАКА. Според него поведението на управляващите показа, че се притесняват някой друг да не вземе да вдигне пенсиите.

„В страха си ГЕРБ отива на действия, които не е ясно до какво ще доведат. Може би ще доведат до по-нисък вот за тях. И сега се застраховат със смесената избирателна система – 120 на 120 депутати. Мислят си, че ще имат 120 насипни депутати и няма да има вече досадни за тях Патриоти и други по-малки партии, които имат своите претенции. ГЕРБ и БСП ще си играят на Левски и ЦСКА. Това минава през умовете на лидерите на двете основни групи“, убеден е националистът.

„Само да им кажа, че човек предполага, а Господ разполага. Може да се обърнат нещата и точно тези две основни групи да бъдат маргинални в утрешния парламент и утрешната политика“, заяви още Волен Сидеров. Призова ГЕРБ и БСП за пореден път да мислят разумно, не егоистично. „Не мислите по типичния български начин – дайте да прецакаме другите, пък ще видим после. Защото така сме паднали под турско робство“, добави той.

По думите му лозунгът „Съединението прави силата“ беше спазен в сегашното Народно събрание само от Патриотите. „Ние го направихме с много компромиси помежду си. Но показахме, че можем. Може би този лозунг трябва да се замени за известно време с „Мементо мори!“. Това означава „Помни, смъртта!“, „Не забравяй, че си смъртен!“. Виждам в поведението на основните политически лидери, такава нагласа все едно са безсмъртни. Помнете, че сте смъртни. Помнете, че сме тук на земята за кратко време, за да направим полезни неща за другите. Знам, че звучи като клише, но такава е Божията повеля. Колкото и да си мислите, че владеете нещата, че ще си нагласите районите за мажоритарния вот, нещата може да се обърнат. Както стана в Америка и други държави. Светът тръгва в друга посока. Разберете го, проумейте го!“, обърна се към ГЕРБ и БСП Сидеров.

Той каза, че от едно посолство до Правителствената болница сега дават съвети на двете основни парламентарни групи какво да правят. „Но не забравяйте, че там персоналът ще се смени съвсем скоро. Въпрос на седмици. Не забравяйте, че оттам ще полъхне друг вятър. Ще има едно отдръпване от Европа и изведнъж да не останете като изоставени деца в гората, да не знаете накъде да ходите, защото няма кой да ви казва. Мислете със собствения си ум, слушайте вътрешния си глас, не външния“, призова още Сидеров.

Припомни и грешка с Кристалина Георгиева, която беше заради външни фактори. „Вслушайте се малко повече във вътрешния фактор – българския народ и българския интерес. Не претендирам, че говоря най-правилните неща. В момента обаче пледирам да бъдем разумни. Да помислим още веднъж дали не може да се направи нещо, за да не изпадаме в хаос, безвластие и опасност от тероризъм в България“, допълни лидерът на АТАКА.

В НС той припомни за заплахите от Ердоган да залее България и Европа с 3 милиона мигранти и бунта в лагера в Харманли, които според него е репетиция за други подобни действия. При период на междувластие не се знае какво може да стане, обясни още той. „България ще стане поле на тероризъм. Всичко това можеше да бъде предотвратено с разумните действия на ГЕРБ и БСП. Вместо това ние ще имаме парламент, в който ще влезе корпоративен вот, ще влязат играчи, които в момента подготвят нечистите пари за това. Ще има парламент, който няма да излъчи стабилно управление“, заключи Сидеров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст